GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01611

A kedvezményezett neve: PESTI-ÁGIS Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: “A PESTI-ÁGIS Kft. kapacitásbővítő beruházásának támogatása kombinált hiteltermék keretében”

A szerződött támogatás összege: 28 937 859 Ft

A támogatás mértéke: 29.999999%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt alapvető célja – feldolgozóipari tevékenység végzéséhez szükséges eszközbeszerzés – (technológiai korszerűsítést eredményező eszközök) által a fog megvalósulni. A támogatás igénybevételével megvalósuló közvetett cél, a szervezet működéséhez szükséges humán erőforrás biztosítása, a tevékenységi kör bővítése, kapacitásának növelése, hiszen az elmúlt időszakban megnövekedett a megrendelések mennyisége, a vállalkozás szolgáltatásai iránti kereslet. A vevői igényeknek való 100%-os megfelelés érdekében a társaság rendelkezésre álló eszközparkjának, a bővítése és fejlesztése, a technológiai fejlesztése szükséges és indokolt. A beruházás által a társaság gazdasági szektorban betöltött piaci helyzetének fejlesztése és erősítése, a versenyképesség feltételeinek megteremtése és fenntartása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése válik lehetővé. A projekt hozzájárul a szakképzett munkaerő megtartásához, új munkahelyek teremtéséhez, mivel a gépek hatékony kihasználását és a termelés folyamatosságát kiváló szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező szakember gárda fogja ellátni.

A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek:

1.) A fejlesztendő tevékenység végzéséhez szükséges, új eszközök beszerzése. Az eszközbeszerzés keretében elsősorban a késztermék mozgatására szolgáló rendszer fejlesztésére van szükség, ugyanis a jelenlegi alacsony kapacitás részben az okozza, hogy a késztermékek esetében a csomagolást nem tudjuk elég gyorsan véglegesíteni, illetve a terméket a raktározási helyre juttatni, ezért lassul le gyakran a termelési folyamat. A fentiek miatt az alábbi eszközök beszerzésére van szükség: TCM FGE15-E1 Gázüzemű homokvillás targonca, CHL-HELI CBD20-460 Elektromos üzemű raklapszállító, ABT Szállítópálya – flakon, LINX Dátumozó.

2.) A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, illetve a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése, épületgépészeti beruházások végrehajtása

Az építési beruházás során a gyártó kapacitás elhelyezésére szolgáló üzemépület korszerűsítése valósul meg, annak érdekében, hogy a gyártásnál elvárt higiéniai körülmények biztosítottak legyenek és munkavédelmi valamint termeléshatékonysági szempontól is megfelelő legyen a helyszín.

Az épületgépészeti beruházásokhoz kapcsolódóan megtörténik az ivó- és iparivíz hálózat kialakítása.

Valamint a főépület mellett kialakításra került egy kb. 30 m2-es raktár is.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.10.25.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01611