A víz gyógyhatásai


A víz gyógyhatásai

viz_gyogyhatasai“Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.” (Saint-Exupéry)

Lételemünk a víz, elválaszthatatlanok vagyunk tőle, hiszen víz nélkül nincs élet. Az emberi szervezetnek átlagosan 60-65 % -a víz, amely részben a sejten belül, részben a sejten kívül helyezkedik el.
Mivel ivást a szomjúságérzethez kapcsoljuk, ez hibás nézethez vezet, ugyanis a szomjúságérzetet akkor érezzük valójában, amikor a szervezetünk már súlyos vízveszteség állapotába jutott. Sokszor a szomjúság többletkalória bevitelét is előidézi, ugyanis megtévesztő éhség érzetük lehet, miközben csak egy pohár vizet kellett volna fogyasztanunk és helyreállt volna az egyensúly. Az ideális mennyiség a napi 2-2,5 liter folyadék emberi szervezet testsúlykilogrammjának függvényében, lehetőleg természetes ásványvíz a táplálékból (pl. leves, gyümölcsök) felvett folyadék mellett
A víznek különleges szerepe van az élő szervezetben:
– biztosítja a vérkeringést, a vér ozmózisos nyomását
– a szükséges tápanyagok oldását, felszívódását, szállítását
– befolyása van a vér sav-bázis egyensúlyára
– hő szabályozó szerepével biztosítja a közel állandó belső hőmérsékletét.

A folyadékveszteség (dehidráció) tünetei: fáradtság, étvágycsökkenés, kipirult bőr, fejfájás, sötét, erőteljes szagú vizelet, hőmérséklet intolerancia

A tiszta eredetű, természetes ásványvíz a legalkalmasabb a biológiai vízigény kielégítésére. Az ásványvíz táplálkozásfiziológiailag fontos nyomelemeket és ásványi anyagokat tartalmaz, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában. Aki ásványvízzel oltja szomját, annak nem kell aggódnia alakjáért: a természetes ásványvíz kalóriamentes.

Az ásványvizek belső alkalmazása, az ivókúrák, a legrégibb balneológiai eljárások közé tartoznak. Hatástani szempontból kedvezőbb, mint a fürdőkezelés, mert a kémiai anyagok biztosan bejutnak a szervezetbe. Az egészséges ember vízháztartása egyensúlyban van, ha a napi vízfelvétel és veszteség mennyisége megegyezik.

A vízivás több mint szomjoltás. Kortyonként igyunk, élvezve az elfogyasztott természetes ásványvíz minden cseppjét!

Magyarország vizei

magyarorszagvizei

Magyarország Európában ásványvíz-nagyhatalomnak számít, hiszen a leggazdagabb ásványvízlelőhellyel rendelkező ország, nagy földalatti vízkészlettel rendelkezik, rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben, közel kétszáz elismert kútból és forrásból mintegy ötven-hatvan esetében palackozva is lehet kapni a vizet természetes ásványvizet hazánkban.
Tovább

Ásványvizek és gyógyvizek

ásványvizek és gyógyvizek

Magyarország gazdag ásványvíz lelőhelyekben, amelyek jótékony gyógyhatásait nemcsak belsőleg víz fogyasztással, de külsőleg is használjuk. Ugyanis nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fürdőkben is ásványvizekben fürdünk. Minden ásványvíz különböző fajtájú talajokon folyik keresztül, emiatt ízük és ásványianyag-tartalmuk is eltérő.
Tovább

Víz minőség

vizminoseg

A természetes ásványvizek összes ásványi-anyag tartalma tág határok között mozog: 400-2000mg/l. Jellegük szerint főleg kalcium-, magnézium-, hidrogén-karbonátos, klóros, szulfátos vizek, illetve ezek változatai. Viszonylag jelentős a fluorid tartalmuk.
Tovább

Az üzem

uzem

A Papaoklosi természetes ásványvíz töltő üzemben a dús, enyhe, szénsavmentes: 0,5 l, 0,7l  1,5 l, 2 l. kiszerelésben, szikvíz gyártása és forgalmazása történik. A vállalkozás a jó minőségű  víz gyártása mellett az egészséges életmód népszerűsítését, a régió fejlesztését, munkahelyek teremését, és a magyar termék gyártásának és forgalmasának fontosságát tartja céljának.
Tovább